Erbjudande

Fönstren en barriär för tjuvar

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Polisens statistik visar att inbrott i enfamiljshus och lägenheter som ligger på bottenvåningen eller första våningen sker oftast genom fönster och balkongdörrar. Det går att skydda sig mot den risken genom att välja inbrottssäkra fönster och balkongdörrar som är tillverkade enligt stränga normer. Forcering av sådana fönster är förenad med stora ansträngningar och ofta rent av omöjlig.


Säkerhetsfönster

Det är lättare att förebygga inbrott genom fönster när man känner till de vanligaste inbrottssätten. Dessa omfattar huvudsakligen: intrång genom öppet eller halvöppet fönster, genom att bryta upp fönster, flytta fönsterbeslag eller krossa rutan. Moderna säkerhetsfönster klarar av tjuvarnas listiga metoder. Vid val av säkerhetsfönster måste man se till att de förses med lämpliga tekniska lösningar som låsbara handtag, speciella beslag och glas för att kunna uppfylla sin skyddande funktion.

Låsbara handtag

Säkerhetsfönster Protect Plus OKNOPLAST består av ett speciellt låsbart handtag med hög hållfasthet, placerat i ett beslag som skyddar mot borrangrepp. Sådan uppsättning skyddar mot de vanligaste tricks som används av inbrottstjuvar:

  • vridning av handtaget till lutningsläge med hjälp av snöre
  • flyttning av beslaget med hjälp av en stång eller skruvmejsel
  • borrangrepp mot skruvar som håller fast handtaget

Det låsbara handtaget har också en annan mycket viktig funktion. Förutom att effektivt skydda våra hem mot inbrottstjuvar minskar det också risken för att ett barn själv öppnar fönstret.

Beslag

Fönstren Protect Plus använder det innovativa beslaget Multi-Matic som en del av inbrottsskyddet. Beslagen är utrustade med inbrottsspärrar (Safety Plus) som är fastskruvade till stålarmeringen. Specialutvecklade tappar i.S (tyska inntelligente Sicherheit - intelligent skydd) som genom att haka upp i sina fästen – försvårar uppbrytningsförsök. Hos Protect Plus finns tapparna på fönstrets hela omkrets, på strikt utvalda och undersökta platser, som på ett effektivt sätt skyddar mot inbrott.
Om huset är särskilt utsatt för inbrott, bör man använda ökat skydd och utrusta fönstren med extra inbrottsspärrar i enlighet den europeiska standarden, som delar fönster i olika motståndsklasser "RC":


Motståndsklass RC1

  • Skydd mot inbrott av typen sparkar, knuffar och lyft
  • Ytterligare skydd i fönstrets varje hörn
  • Användning av låsbart handtag eller handtag med spärr


Motståndsklass RC2

  • Förhöjt skydd mot inbrott av typen sparkar,knuffar , lyft samt verktyg som skruvmejsel, tång och kofot
  • Ytterligare skydd i fönstrets varje hörn
  • Lämplig fördelning av inbrottsspärrar
  • Användning av låsbart handtag och glasruta P4 utfört av laminerat glas som består av två glas och fyra lager säkerhetsfolie, skyddad mot knuffar.

Glas

Specialglas är en nödvändig del av ett säkerhetsfönster. I fönstret Protect Plus används laminerat glas sammanfogat med fyra lager av skyddsfolie PVB. Ju flera lager av glas och folie desto mer motståndskraftigt är glaset. Det som används i fönster Protect Plus - kan motstå flera slag med en fyra kilos stålkula. Kom ihåg att även om glaset spricker så splittras inte bitarna eftersom de "hålls kvar" av laminatet. Dessa fönster är inte bara en effektiv barriär mot inbrottstjuvar, de är också mycket lämpliga för ett barnrum där vi är särskilt måna om barnsäkerheten.

Brytkontakter

Fönstren går att utrusta med beslagen Maco Tronic som möjliggör en kommunikation mellan fönstret och larmet. I samband med att ett fönster öppnas så informeras lamet om detta och lämplig åtgärd kan väljas.

Professionellt montage

Användning av säkerhetsfönster höjer effektivt säkerheten i våra hem. Det är dock värt att påpeka att själva framställningen inte medför att ett fönster blir inbrottssäkert. För att uppfylla sin skyddsfunktion måste fönstret vara korrekt monterat enligt våra strikta montageanvisningar och procedurer vilket bekräftas med lämpligt certifikat. Bara ett sådant fönster kan kallas för säkerhetsfönster.

Kontakta oss

Windo System AB

Upplagsvägen 10b
11 743 Stockholm, Sverige

Tel: +46 (0)8 12 444 555
Box 18, 14621 Tullinge
e-post: info@windo.se

 

Windo System AS

Sandliveien 2
2818 Gjøvik, Norge

tel: +47 94796120
e-post: k.heidenberg@windosystem.no